Pogoji poslovanja

line

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Voščilnice123 so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletne storitve, Mateja Arh Novak s.p., Parmova 5b, 1241 Kamnik (prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Nismo zavezanci za DDV.

davčna številka: 5613900

TRR: SI56 0310 3100 0727419, odprt pri SKB

Datum vpisa subjekta v sodni register: 15. 02. 2021.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1.) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2.) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3.) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
4.) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5.) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6.) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR (Evrih).
7.) način plačila in dostave
8.) časovno veljavnost ponudbe
9.) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Postopek nakupa in dobavni roki

Ker v spletni trgovini Voščilnice123 ponujamo unikatne oz. po meri narejene izdelke (artikle), pomeni, da se končni izgled izdelkov spreminja glede na fotografije in podatke, ki nam jih posredujete ob naročilu.

Izdelke naročite preko naročilnice na spletni strani ali posredujete fotografie in podatke na naš e-naslov. Za uspešno izvedbo naročila potrebujemo:
– vsaj eno fotografijo primerne ločljivosti (vsaj 1024 x 768 pik)
– podatke: ime, datum, uro in lokacijo dogodka
– informacijo o izbranem vzorcu – vsi vzorci so po kategorijah (glede na dogodek) predstavljeni na naši spletni strani
– informacijo o tem, ali poleg izdelkov naročate tudi kuverte zanje
– naslov, kamor vam izdelke pošljemo

Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov.

Preverite pravilnost vaših oddanih podatkov in številko izbranega vzorca vabila/voščilnice/zahvale/koledarja. Če naročilo oddajate preko naročilnice na naši spletni strani, na koncu prepišite še varnostno kodo (bodite pazljivi), da lahko zaključite naročilo. Na vaš mail boste prejeli samodejno generirano obvestilo o oddaji naročila, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Po oddaji naročila boste v najkrajšem možnem času na elektronski naslov, ki ga boste navedli, prejeli osnutek voščilnice, ki bo šla v izdelavo šele po vašem potrdilu. Končni izdelki bodo poslani na vaš naslov, ki ga boste navedli pri postopku elektronskega naročanja. Naročila, ki so potrjena do 13h v delovnem dnevu, bodo odpremljena isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan oz. v primeru predračuna velja, če je plačilo prejeto do 13h.

Odtenki, ki jih vidite na zaslonu, se lahko nekoliko razlikujejo od natisnjenih izdelkov. Vsa vabila in voščilnice so natisnjeni na 10×15 cm fotopapirju, koledarji pa so lahko tudi barvni laserski izpisi velikosti A4, dodatno plastificirani. Elektronska voščilnica pa je slikovna datoteka višje ločljivosti, ki vam jo pošljem na vaš elektronski naslov.

Najnižje št. naročenih izdelkov

V spletni trgovini Voščilnice123 je najnižje naročilo 5 izvodov, razen za elektronska vabila/voščilnice/zahvale, ki je 1.

Število osnutkov oz. predogledov

Na naročilnici je predvidenih več slikovnih priponke, ker imajo nekateri izdelki več kot eno fotografijo oz. do največ štiri. Če naročate izdelek z eno fotografijo in jih pripnete več, bomo izbrali najboljši dve fotografiji po svoji presoji (kakovost in primernost glede na izbran vzorec) in z njima pripravili osnutka izdelkov, da se boste lahko odločili med obema.

V primeru, da želite več osnutkov v predogled, si pridržujemo pravico, da vam to delo dodatno zaračunamo. Za izdelke je predvidena povprečna količina dela, ki je všteta v ceno izdelkov in ko je le-ta presežena, se dodatno delo lahko zaračuna po našem ceniku.

Dodatna oblikovalska ura = 10 EUR. Šteje se vsaka začeta ura.

Dodatna obdelava fotografij

Če posebej naročite Photoshop obdelavo fotografij (odstranjevanje objektov s fotografije, menjavo ozadja itd.), vam za to dodatno delo zaračunamo 10 € (ne glede na naročeno količino izdelkov). Korekcija rdečih oči in kontrastov je brezplačna.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Izdelki oz. vzorci, ki so na strani, so vedno na voljo. Pridružujemo si pravico od odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da fotografije, ki nam jih posredujete, niso dovolj kakovostne za primeren izpis izdelkov oz. je prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Način plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju ali po predračunu. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja 123 projekt, d.o.o.

Elektronska vabila se plačajo vnaprej po predračunu. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času po prejemu nakazila na naš TRR. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Plačilo po predračunu

V primeru plačila po predračunu bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila.

Predračun je veljaven 10 delovnih dni od prejema naročila!

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času, znesek pa boste poravnali poštnemu uslužbencu. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu.

Pomembno: pri plačilu po povzetju vam bo poštni uslužbenec dodatno zaračunal strošek transakcije prevzetega denarja (podobno kot vam to zaračuna banka ali pošta pri plačilu položnic).

Izdaja računa

Ob dostavi naročenih artiklov kupcu vam pošljemo tudi račun in sicer v tiskani obliki, priložen v paketu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost svojih vnešenih podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

vzemiracun

Cene

Vse cene so izražene v EUR (Evrih).

Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa).

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

V ceno ni vključen strošek dostave.

Rok veljavnosti akcijske ponudbe

Če ni drugače določeno pri opisu izdelka, akcijska ponudba velja do preklica. Po preklicu akcijske ponudbe se cena izdelka spet vrne na svojo ceno, ki je veljala pred akcijsko ponudbo.

Dostava in stroški dostave

Blago, naročeno v spletni trgovini Voščilnice123, gre na pot v najkrajšem možnem času. Če potrdite vzorce, posredovane na vaš e-naslov do 12h v delovnem dnevu, ponavadi še isti dan. Ko je naročilo odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. Poleg zneska nakupa dodamo tudi strošek dostave. Končna dostava je odvisna od ponudnika poštnih storitev – običajno en do dva delovna dneva po oddaji naročila. Storitve dostave nam opravlja Pošta Slovenije.

Stroški dostave na področju Slovenije:

Priporočeno pismo (v obloženi kuverti) = 3,50 EUR

Po elektronski pošti boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Varnost podatkov

Podjetje 123 projekt, d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Kupoprodajna pogodba

Prodajalec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v tiskani ali elektronski obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena pri prodajalcu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Vračilo blaga in reklamacije

Po 43.č členu ZVPot-UPB2 za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika oz. ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca, kar v spletni trgovini Voščilnice123 velja za vsako naročilo.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je preko e-pošte ali telefonskega klica in je zaupen.

Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh spletne trgovine Voščilnice123 je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Spletne storitve, Mateja Arh Novak s.p.

Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Spletne storitve, Mateja Arh Novak s.p.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!

ekipa Voscilnice123.si